top of page

Dakar 2024 DIA A DIA

R.png
TARRAGONA.jpg

El besaluenc Joan Cairó serà copilot al Dakar Clàssic d’Aràbia Saudita

Serà l’estrena del garrotxí a la cursa més dura del món

61380.jpeg

Del divendres 5 de gener al divendres 19 de gener, a Aràbia Saudita molts pilots compliran un dels seus somnis, competir en el Ral·li Dakar. Enguany, la denominada com la prova més dura del món tindrà representació garrotxina. El besaluenc Joan Cairó, de només 22 anys, hi participarà com a copilot.

“La proposta d’anar al Dakar va sortir de la trucada d’un molt bon amic, en Vicenç Llenas, que organitzen ra·lis aquí a la demarcació de Girona, i em va passar el telèfon d’un bon company, en Marcel Quirós, de Tarragona, que és un preparador de Ladas Nivas, que ja va competir al Dakar Clàssic 2022 i buscava un copilot”, explica Cairó

El garrotxí Joan Cairó ha estat entrenant molt dur durant l’últim any amb diferents ral·lis de regularitat per tot Catalunya amb els seus companys i, fins i tot, amb una cursa al Marroc. La proposta era molt bona, però sobretot, era el moment. Cairó no ho amaga: és el somni de la seva vida.

En aquest sentit, el Dakar Clàssic s’ha ofert sobretot per tots aquells amants amateurs que volien formar part del Dakar, que era la gran essència perquè va començar aquesta reconeguda prova esportiva.

La participació del besaluenc Joan Cairó al Rally Dakar també posa sobre la taula la importància del copilotatge. Però, quines funcions té?

“De forma oficial, navegar pel desert, llegir el roadbook i també, en el cas de la regularitat, fer cas dels instruments, corregir els metres, ser precís en els temps i ser el psicòleg de l’equpi”, ha assenyalat.

El garrotxí Joan Cairó viatjarà a principis de gener cap a l’Aràbia Saudita amb un avió compartit amb unes 4.000 persones més de la península ibèrica. Una experiència que ben segur no podrà oblidar mai.

FONT:

Captura de pantalla 2023-12-23 064046.jpg
WhatsApp Image 2023-11-17 at 19.55.37 (1).jpeg
bottom of page