top of page

DAKAR

“VULL PORTAR TARRAGONA AL DAKAR”

Marcel Quirós, propietari d'un taller mecànic, va anar a l'autopista de Tarragona moltes vegades per veure passar la caravana del Dakar, sempre amb el seu maletí d'eines. Amb elles va ajudar a arrencar les motos de Marc Coma, El Carni i Meoni, que s'havien quedat sense bateria en parar en un peatge. I un altre any va assistir al Nissan V8 de Colin McRae en un altre peatge. Quirós sempre va somiar córrer el Dakar però mai no va poder reunir el pressupost. Finalment, la creació del Dakar Classic li va oferir l'oportunitat de la seva vida. Va decidir debutar a la prova el 2022 amb un Lada Niva en homenatge a l'equip Lada Poch amb l'objectiu de guanyar a la seva categoria i aconseguir el que no va poder fer aquell cotxe històric en els seus temps. Portarà matrícula de Tarragona en homenatge a la seva terra, escollint un dels 7 Lada Niva que ha adquirit com a part del projecte que vol dur a terme: crear una estructura potent que ofereixi la possibilitat de llogar un cotxe a clients que vulguin disputar la cursa més dura del món en els propers anys. José Luís Serena, experimentat copilot en curses de 4x4, l'acompanyarà com a navegant.

Marcel Quirós: “Quan vaig veure el Dakar Classic ho vaig tenir clar. Era la meva gran oportunitat de complir el somni de competir al Dakar. Volia trobar un cotxe amb molt de carisma i per això vaig triar el Lada Niva, per emular el mític equip Lada Poch. És un cotxe econòmic que mai no ha rebut manteniment, estava destruït, era ferralla, i jo ho he refet sencer.

MARCEL QUIRÓS (PILOT)

​​

Palmares

2022: participació al Dakar Classic

2011: 2n classificat Panda Raid, campió Challenge 205 Cup i campió de categoria 500 km Alcanyís

2010: 1r classificat a la Peugeot 205 Cup, 2n a la Copa Doga Classic, Trofeu OMP Voltes Ràpides, Trofeu Galfer Pole Position i 3r al Campionat Territorial de Velocitat de València.

​​

6 vegades Pilot de Dakar, Campió d'Espanya d'Enduro, Motos Tours a: Espanya, Marroc, Mongòlia i Philippinnes Husqvarna concessionari, pilot de proves Benelli